Wie is John Wijman

Tijdens de middelbare schooltijd bleek al snel mijn interesse in administratieve werkzaamheden. Een logische vervolgopleiding was de MEAO(Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs), die ik in 1981 met succes heb afgerond.

Vervolgens begon ik mijn carrière als debiteurenadministrateur bij een vastgoedbeleggings- maatschappij in Utrecht. Na het behalen van het boekhouddiploma MBA (Moderne Bedrijfsadministratie) ben ik als administrateur gaan werken bij een productiebedrijf. Hier had ik de verantwoording over de gehele administratie.

Een klein jaar later kreeg ik de kans om bij een accountantskantoor in Soest te komen werken als assistentaccountant. Het opstellen van jaarrekeningen en het verzorgen van diverse fiscale aangiften behoorden tot mijn werkzaamheden. Tevens leerde ik hoe je op een persoonlijke manier de jaarcijfers met de klant kunt bespreken en de juiste uitleg daarbij te geven.

Na 5 jaar ervaring opgedaan te hebben in Soest ben ik per 1 januari 1990 bij Melkert B.V. accountants en belastingadviseurs in Odijk in dienst getreden. Hier heb ik in 22 jaar mijn kennis in het vak verder kunnen uitbreiden. Mede door de opleidingen SPD (Staats Praktijk Diploma Boekhouden), Belastingconsulent en Belastingadviseur (RB) heb ik mij kunnen ontwikkelen tot zelfstandig werkende belastingadviseur. Als gecertificeerd belastingadviseur dien ik per jaar minimaal 40 studie uren te maken. Deze studie uren zijn gericht op bij- en herscholing van de fiscale wetgeving.

Sinds 1 januari 2012 ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam.

John_Wijman-home_v2.1.jpg